Meer resultaten voor drentse patrijs

   
 
 
 
drentse patrijs
 
De Drentsche Patrijshond.
De Drentsche Patrijshond ook wel liefdevol Drent genoemd is een voorstaande jachthond.Dit wil zeggen dat hij het wild aanwijst met zijn neus.Het is een uitstekende jachthond en kan goed apporteren.Een hond die jaagt onder het geweer, dit wilt zeggen dat hij in de buurt van de jager blijft.
Drentse patrijs Dierenasiel Brammelo. Drentse patrijs Dierenasiel Brammelo.
s Morgens: 1000: uur 1200: uur. s Avonds: 1700: uur 1800: uur. Op telefonische afspraak elke dag van de week. Vrijdags: 1400: uur 2100: uur Inloopmiddag en avond alleen voor asielkatten. Ons Asiel in het nieuws. Dier van de week.
Drentse patrijshond SZHSZH.
In tegenstelling tot veel andere rassen is de Drentse patrijs niet gekruist met buitenlandse rassen om de jachtinstincten te verbeteren, In Drenthe vond men dat de patrijshond prima voldeed aan de eisen die de boerenjagers stelden en dankzij hun langere vacht liepen deze honden geen beschadigingen aan hun lichaam op in het ruige Drentse heidelandschap.
Transportboxen voor Drentsche Patrijs.
De Patrijs hond werd elders gekruist met andere rassen, maar de honden die in Drenthe bevonden zijn eeuwenlang enkel onderling gekruist. De schofthoogte van een Drentsche Patrijs varieert bij een reu tussen 58 tot 63 cm en bij een teefje tussen 55 tot 60 cm.
Benches voor Drentsche Patrijs.
Hoe krijg ik mijn Drentsche Patrijs in een autobench? Een jonge gezonde Drentsche Patrijs zal met gemak uw kofferruimte in springen om zo de autobench in te gaan. Wanneer u een oude Drentsche Patrijs of een Patrijs met klachten heeft, kan uw hond hier moeite mee hebben.
Drentsche Patrijshond Karakter, opvoeden, gedrag en meer op Startpunthonden.
De Drentsche Patrijshond, ook wel de Drent, is een ras die ontstaan is in de 16e eeuw en deze rashond vindt men vaak terug op oude schilderijen. Deze hond werd gekruist met allemaal andere rassen, behalve in de provincie Drenthe, daar bleven deze honden raszuiver.
Drentse patrijzen geïnventariseerd rootsmagazine.nl.
Gratis verzending vanaf 20. Drentse patrijzen geïnventariseerd. René Alblas 8 december 2017. De provincie Drenthe heeft in samenwerking met de Werkgroep Grauwe Kiekendief de afgelopen tijd een nauwkeurige telling van patrijzen georganiseerd. Hiervoor zijn 48 vrijwilligers getraind die de hele provincie, in de schemerperiode hebben afgestruind. Alle fazanten reageren sterk op het roepende geluid van een patrijzenmannetje, met name in de schemer. Daarom werd dit geluid regelmatig afgespeeld tijdens de telling om zo de reagerende patrijzen te kunnen tellen. De patrijs wordt bedreigd door grootschalige landbouw en de geschatte aantallen van de nog resterende patrijzen waren dan ook zeer laag.
Drentsche patrijshond Rassen Honden Hondenrassen.
De honden zijn geschikt als jachthond, maar ook als gezelschapshond, het zijn echte harde werkers. De Drentsche patrijshond heeft veel beweging nodig, lekker kunnen rennen in de weilanden of mee rennen aan de fiets is wat zij iedere dag nodig hebben.
Drentsche patrijshond Wikipedia.
Bracco italiano Braque d'Auvergne' Braque de l'Ariège' Braque du Bourbonnais Braque Dupuy Braque français Braque Saint-Germain eský fousek Drentsche patrijshond Duitse staande hond draadhaar korthaar langhaar stekelhaar Engelse setter Épagneul bleu de Picardie Épagneul breton Épagneul de Pont-Audemer Épagneul français Épagneul picard Gammel dansk hønsehund Gordon setter Griffon Boulet Griffon Korthals Grote münsterländer Ierse setter Kleine münsterländer Perdigueiro de Burgos Perdigueiro português Poedelpointer Pointer Slovenský hrubosrstý stava Spinone italiano Stabij Vizsla Weimarse staande hond.
Campingnavigator De Drentse Patrijs Drenthe.
Hierdoor is het op camping De Drentse Patrijs in Uffelte goed vertoeven in caravan, camper of tent. Camping De Drentse Patrijs is een eenvoudige camping. U kunt hier in alle rust kamperen. Hoewel de camping De Drentse Patrijs aan de rijksweg ligt is er weinig verkeershinder.

Contacteer ons